Kariyer Kavramı Teknoloji Çağının İlk Göz Ağrısı “Y Kuşağı” İçin Ne Anlama Geliyor?

Nüfus bilimcilerin 1980’lerin ortalarından 2000’lerin başına kadar doğan nesli “Y Kuşağı” olarak adlandırmaları, aslında bir sınıf tanımına duyulan ihtiyaçtan kaynaklanıyor. Zira bu dönem, küreselleşmenin, etkinliğini dünya tarihinde daha önce hiç görülmediği kadar artırdığı zaman dilimi olarak anılacak. Bunun bir getirisi olan ve “Y Kuşağı” olarak adlandırılan nesil, coğrafi farklılıkların etkisini yitirdiği ve çok daha fazla ortak özelliğe sahip bir jenerasyon olarak karşımıza çıkıyor.

Gelişim dönemi, teknolojinin yükselişi ile kesişen Y Kuşağı kendine özgü yepyeni bir hayat anlayışı ile hareket etmekte. Durumun böyle olmasında kuşkusuz internetin yaygınlaşması, sosyal medyanın inanılmaz yükselişi, yerel kültürlerin küresel baskın kültürler karşısında direncini yitirmesi gibi pek çok etken sayılabilir. Ancak neticede bütün bunlar, tüm dünya gençliğini etkiliyor ve aslına bakarsanız “Y Kuşağı” dediğimiz jenerasyonu pek çok ortak paydada buluşturuyor.

“Canadian Business Dergisi’nde yayımlanan bir araştırma, Y Kuşağı gençlerinin kariyerlerinde çok hızlı yükseliş beklediklerini ve bunun son derece olağan bir durum gibi algılandığını ortaya çıkardı. İş yaşamında ağırlığı giderek artan Y kuşağı, farklı değerleri, motivasyon kaynakları ve beklentileri ile iş yaşamının kurallarını değiştiriyorlar. Ön yargısız şekilde onların beklentilerini anlayan, aidiyetlerini sağlayan ve bu yönde adım atan şirketler  geleceğe güvenle bakabilecek.

Bunlar gibi, Y Kuşağı üzerine yapılan pek çok araştırmanın aynı sonuçlara varması pek sürpriz değil. Zira teknolojik gelişmenin bir tüketim toplumu modelini tetikleyecek yöne sevk edilmesi, bundan doğrudan etkilenen bireylerin de aynı tüketim toplumunun bir parçası olmasına yol açıyor. Bu nedenle Y Kuşağı, kendisinden önce gelen hiçbir nesil ile bağdaştırılamayacak bir  jenerasyon olarak karşımıza çıkıyor.

 “Y Kuşağı” bireylerinin tüm bu özellikleri, onların bir başka niteliğini de ortaya koyuyor. “Y Kuşağı” mensuplarının heyecanlı karakterleri; yaptıkları işlere büyük ölçüde katma değer eklemelerine de olanak sağlıyor. Her ne kadar erken dönemde kariyer beklentilerinin gerçekçi yapılardan uzak olduğu gözlemlense de, “Y Kuşağı” bireylerinin karakteristik özellikleri; el attıkları her işte başarılı olabilecekleri bir fırsat yaratacak nitelik sunuyor.

HumanRate Blog