İş Hayatında Zaman Yönetimi

Zaman, geri getirilmesi mümkün olmadığı için iş hayatı da dahil yaşamımızın her noktasında ciddi bir öneme sahiptir. Bu sebeple de planlarımızı ve hedeflerimizi gerçekleştirmek için zamanı verimli bir şekilde kullanmak zorundayız. Aksi durumda zaman bir anda bizler için ciddi bir tehdit olarak karşımıza çıkacaktır ve günden güne daha da içinden çıkılmaz bir noktaya doğru gidecektir.

İş hayatında verimlilik oldukça önemli bir olgudur. Verimliliğin sağlanması içinse hedeflere, kısa zamanda doğru bir şekilde ulaşmak gerekmektedir. Bunu başarmak için zaman yönetimi konusunda bazı püf noktalar bulunmaktadır.

Erken Uyanmak
Düzenli bir uyku programının olmasına ek olarak güne erken başlamak, hedefleri gerçekleştirme oranını ciddi oranda yükseltecektir. Güne erken başlanması, uykuda geçirilecek verimli saatlerin iş gücü olarak bize dönmesi sağlamaktadır. Gün içinde kullanılabilir saatin artması sayesinde de sadece iş hayatına değil sosyallik için de zaman kalması demektir.

Sosyalleşin ve Dinlenin
Fiziksel ve zihinsel olarak yorgunluğun giderilmesi için dinlenmek gerekmektedir. Aksi durumda yorgun bir bünyeden alınacak verim gitgide düşecektir ve bu da belli oranda ortaya çıkarılacak işin kalitesini olumsuz etkileyecektir. Bu sebeple gün içinde kendinize dinlenme dilimleri belirlemeniz oldukça önemlidir.

Sosyalleşmeye zaman ayırmak ise zihinsel olarak arınmamızı sağlayacağından iş hayatında verimi artırırken yaşanılan stresi de düşürmektedir. Bu da ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

Dikkat Dağınıklığı Azaltmak
Zaman yönetiminde zamanı kaybını azaltmak için ortamdaki dikkat dağınıklığına sebep olacak durumlardan uzaklaşmak gerektiği belirtilir. Çünkü işe odaklanmanın zorlaşması demek, işin daha uzun bir sürede yapılmasına ek olarak çoğu zamanda hatalara sebep olabilmektedir. Bu sebeple telefon, iş ortamındaki gürültüler gibi etmenleri ortadan kaldırıp işinize odaklandığınızda doğru bir zaman yönetimi uygulamanız kolaylaşacaktır.

Plan Yapmak
Günlük ve haftalık olarak plan yapmak ve bu plana sadık kalmak, zamanı başarılı bir şekilde yönetmenizde önemli bir rol oynar. Bu sebeple yapılacakların listeler halinde çıkarılması ve bunların günlere ve haftalara yayılacak şekilde ayarlanması ile doğru bir zaman yönetimi sağlanabilir. Bu sayede öncelikli işlerinde daha öne çekilmesi sağlanabilir.

HumanRate Blog